STEM OP MILENA!!!

 

Wij hebben Milena opgegeven voor bofkontje van het voorjaar! Willen jullie op haar stemmen?? Dat zouden wij zooooo fijn vinden🥰🥰

 

je hoeft alleen je mail achter te laten en na een uur je stem bevestigen in de mail die je krijgt ♥️♥️♥️ 

Hier is de link: doet de link het niet? Kopieer en plakken werkt altijd 😌

https://www.bofkontjevanhetjaar.nl/mijnbofkontje.aspx?Voornaam=Milena&t=&Achternaam=Hofman&bofkontjeId=75

 

 

My Journey

Hier kun je alles lezen over mijn zwangerschap, mijn leven en nog veel meer!

Ik zou zeggen pak een kopje koffie, thee of iets anders en ga er lekker voor zitten!

Veel lees plezier.

HOERA!!! Bevallingsverhaal.

Hoera!!! Onze mooie kleine dame is er dan eindelijk! Milena Hailey Hofman is geboren op precies 37 week met een gewichtje van 3215 gram en ze is 46 cm lang. De bevalling was in alle opzichten zo anders dan met Eléna! Hier mijn bevallingsverhaal:

 

Maandag 15-02-'21  

Om 10.30u kwamen wij aan in het ziekenhuis, en kregen wij een kamer aangewezen. Dit was onze 1e kamer daar zijn wij blijven tot ik inleid baar was. Om 12u kreeg ik een ballonnetje nadat ze eerst hadden gevoeld, ik had 1cm! Het plaatsen van de ballon was niet een heel fijn gevoel en deed af en toe een beetje pijn.. Maar dat kan ook heel goed komen omdat ik flink gespannen was. Toen het ballonnetje zat mochten we terug naar de kamer en kwam ik aan de CTG. Tijdens de CTG kreeg ik ook al aardig wat krampen, deze zag je ook terug op het scherm. Helaas vielen ze snel weer weg.. Later op de middag kreeg ik weer krampen, deze deden goed pijn maar ook deze vielen weer weg.. In de middag hebben wij een rondleiding gehad op de verloskamers, aan het eind voelde ik wat vocht langs mijn been lopen.. We dachten oh.. Ballon lek? of zit er een scheurtje in mijn vliezen? Beide was niet het geval.. Er liep bloed uit. Gelukkig was er niks loos en hebben ze een dop gezet op het ballon slangetje (want dat waren ze vergeten en daar liep het bloed dus uit.. 

Om 17.30u moest ik naar het toilet en tot mijn verbazing viel het ballonnetje er uit! Dat zou dus betekenen dat ik 2 cm zou hebben! Na de controle bleek dat ik echt net niet genoeg had.. Ik zat bijna op 2cm maar ze twijfelden nog en hebben gekozen voor nog een ballon. Zo wisten ze zeker dat ik morgen genoeg ontsluiting zou hebben om de inleiding te starten. Het 2e ballonnetje werd extra groot gemaakt! ipv 2 cm, 4cm. Na max 60 min viel het 2e ballonnetje er ook uit! Er was geen controle meer nodig, ze vertrouwden er op dat ik nu wel genoeg zou hebben.

De nacht verliep rustig.. helaas was de bevalling niet zelf gestart..

 

Dinsdag 16-02-'21 

Om 06.00u werden wij gewekt, helaas niet met koffie... nee gelijk met een corona test... Daar zit je op te wachten in de vroege ochtend als je net je ogen open hebt.. Corona test was negatief! 

Om 07.00u gingen wij rustig richting de verloskamers. De 1e kamer die wij kregen werd ik helemaal naar van.. Het fotobehang wat daar hing werd ik beroerd van. Dus ik zei als ik hier een hele dag naar moet gaan kijken met weeën dan word ik gek! Gelukkig mocht ik een andere kamer! Die kamer was een stuk rustiger.

om 07.23u werden mijn vliezen gebroken, dat was zo'n raar gevoel! Heel warm en net alsof er een waterval uit je onderste komt. Ze kwamen er toen achter dat ik best veel vruchtwater had, dat zagen ze niet tijdens de controles op de 1 of andere manier. Weeën begonnen toen ook meteen en kwamen goed regelmatig! Helaas vielen ze weg en zijn ze gestart met weeën opwekkers. Om 09.55 hebben wij gebeld met H van Aine, die zou mij coachen tijdens de bevalling. Zij kwam gelijk die kant op. Om 11.10u kwam H aan op mijn kamer (verloskamer 8). Toen was er nog niet veel aan de hand. Ctg was perfect en de krampen waren nog te handelen. om 12.15u werd de pijn heviger en wou ik graag in bad! Om 12.50u werd ik er helemaal gek van en trok ik het even niet meer.. Toen gevraagd om een ruggenprik. In de tijd dat ik moest wachten tot ik heen kon voor de ruggenprik, heb ik nog op een kruk naast het bed gezeten om de weeën op te vangen. Helaas werkte dat helemaal niet en heb ik ze nog staand proberen op te vangen leunend tegen mijn man aan. Dit ging op zich wel. Later toch op bed gekropen omdat ik niet langer kon staan. Liggend weeën opvangen was toch ook wel prettig. 

Om 14.45u kon ik eindelijk heen voor de ruggenprik. Hiervoor was mijn gynaecoloog nog even geweest en heeft mij even geholpen met een betere weg puf techniek. Toen kon ik de weeën veel beter opvangen en overvielen ze mij niet! 1e ruggenprik werd gezet, helaas veel te laag en was ik alleen verdoofd in mijn onderbenen.. Ruggenprik werd er weer uitgehaald en hoger geplaatst. Eindelijk de pijn was weg!! Zo fijn, even heerlijk kunnen bijkomen voor wel 5 minuten.. Toen werd ik benauwd en kon ik geen lucht krijgen.. Bleek de ruggenprik veel te hoog te zitten en was ik verdoofd tot en met mijn kaken.. Helaas moest de ruggenprik uit worden gezet en moesten we wachten tot hij was uitgewerkt. Eindelijk was hij uitgewerkt en werd hij om 18.12u weer aangezet. In eerste instantie leek hij te werken maar helaas niet. Pijn ging niet weg. De ruggenprik sloeg niet meer aan. Ook bleek ik nog maar 5cm te hebben. Ik ben dus in de tijd van de ruggenprik maar 1 cm opgeschoten. 

De laatste 5 cm gingen iets sneller. om 20.25u had ik 6 cm, 22.30u had ik 8cm. Bed werd in een stoel houding gezet, even koffie kunnen drinken tussen de weeën door. Ze kwamen om de 7/10 min en duurden maar 20-40 sec. Dus in de tussentijd heerlijk gepraat met H en mijn man en dus koffie gedronken. Vraag me niet hoe maar het wou. Tijdens de weeën niet.. toen was het 1 grote hel en paar minuten na de weeën moest ik echt even bijkomen. de andere 5 min kon ik koffie drinken. Om 23.22u werd mijn bed weer in de lighouding gezet omdat ik flinke persdrang kreeg. (vanaf af 5cm had ik al druk/pers  gevoel maar niet zo heftig als toen) Eenmaal liggend durfde ik nog niet te persen.. het kwam zo dichtbij. Om 23.44u ben ik actief begonnen met persen. In de tussentijd even gestopt omdat ik angstig werd en in paniek raakte omdat de hele bevalling met Eléna door mijn hoofd flitste.. Dankzij mijn man de kracht weer gevonden om verder te gaan! En op 17-02-'21 om 00.01u werd Milena geboren! Het geluk toen ze begon te huilen was echt niet te beschrijven! Zoveel liefde, vreugde en geluk wat toen door mij heen ging was geweldig! Ik begon meteen te huilen toen ik haar zag! Zo'n mooi mini mensje! EINDELIJK! Ook wij/ik konden en mochten nu mee maken hoe het was om te bevallen van een levend kindje! 

De navelstreng werd per direct door geknipt, er bleek namelijk een knoop in te zitten.. Even later mocht mijn man het deel bij Milena afknippen.

 

Dit was even kort mijn bevallingsverhaal. :) 

35 Week Zwanger

De laatste loodjes! 

De laatste dagen zijn aangebroken! We zijn nu druk bezig met alles klaar maken en klaar zetten voor de komst van de kleine! De baby kamer kan helaas nog niet.. Die moet eerst weer helemaal leeg.. Maandag komt er iemand om het dakraam te vervangen, daarna kunnen we alles er weer inzetten en inrichten. Alles aankleden en klaar zetten voor de kleine meid. Ik heb er in ieder geval heel erg zin in!! 

We zijn vandaag vooral beneden bezig, alles opruimen zoals de kasten en zo. Dan weer her inrichten zodat er flesjes en eventueel een kolf apparaat in kan staan. De trolley voor beneden moet ingericht worden zodat we beneden ook luiers en doeken hebben liggen, want dat is wel zo makkelijk! Wiegje moeten we nog even aankleden zodat de kleine daar beneden in kan slapen. Kort gezegd: we hebben nog genoeg te doen!

33 Week Zwanger

33 Week alweer, jeetje dat gaat zo snel allemaal!! Met de laatste controle zijn we er weer achter gekomen dat de kleine meid in de stuit ligt... Niet de 1e keer maar de tijd begint wel te dringen dat ze goed moet gaan liggen.. Ze draait echt heel veel in de buik, maar vaak met controles ligt ze wel goed.. Deze keer dus niet.. Ik hoop dat ze straks weer normaal ligt! Helaas ben ik er de laatste controle erachter gekomen dat ik tunnelsyndroom heb in mijn rechterhand.... En natuurlijk begint links ook al.. Helaas word ik hierdoor vaak in de nacht wakker met veel pijn.. Dus een goede nachtrust heb ik helaas niet meer.. Maar ik probeer positief te blijven want ik hoef nog maar een paar weekjes! 

De volgende controle gaan we het eindelijk hebben over mijn bevallingsplan! We hebben al heel wat op papier staan natuurlijk, maar de rest moet ook nog besproken worden. Zoals wil ik een bad of wil ik niks.. Hoe zit het met pijnstilling... Dat soort dingen gaan we even bespreken en dan staat alles vast voor de uiteindelijke datum!

En woensdag gaat mijn verlof alweer in! Dan ben ik alweer 34 week namelijk, Geen school geen verplichtingen en rustig alles klaar zetten en maken voor de kleine. Heb daar best wel behoefte aan, even heerlijk niks doen en mij alleen maar richten op de zwangerschap en babyspulletjes. Want echt de laatste loodjes wegen het zwaarst.. Met deze zwangerschap is dat echt geen grap meer.. Ik heb gewoon echt overal last van nu, mijn bekken zijn gesloopt, mijn spieren werken niet meer mee en dan nog de tunnelsyndroom die me soms in de nacht wakker houdt... 

Ach ja nog even en dan was alles voor een goed doel en mogen wij ook genieten van een mooi wondertje!

29 Week Zwanger

Jeetje alweer bijna 30 week zwanger! Wat gaat de tijd snel.. Zo weet je net dat je zwanger bent en zo ben je al krap aan 30 week. Het is nu echt de weken af strepen, en aftellen. We zijn alweer zo dicht bij! Helaas betekent dit voor mij ook meer stres en angst... We komen steeds dichter bij het termijn dat het fout ging bij Eléna.. Gelukkig kan ik hier goed over praten met mijn man, dat scheelt een hele hoop. Ook kan ik veel steun verwachten van vrienden en familie! Of ik het doe is vraag 2. Ik zadel niet graag anderen op met zulke angsten, meestal los ik ze zelf wel op of ik krop ze op. Gelukkig heb ik geleerd om te praten met mijn man, of om het op te schrijven (in mijn geval typen).. Het laatste ben ik nog niet echt aan toe, dan moet ik een idioot groot stuk typen om het van mij af te typen.. Misschien dat ik er ooit nog gebruik van ga maken met deze laatste weken. Als dat zo is dan zien jullie dat vanzelf voorbij komen.

Nu is het voor al de laatste dagen van december af strepen en dan beginnen we weer aan een nieuw jaar! En zijn we dan alweer in de laatste hele maand met ons 2en (hopelijk). Daarna gaan we het leven in met ons 3en! Dat is alleen fysiek natuurlijk.. In ons hart zijn we nu al met zijn 3en en zullen we straks met zijn 4tjes zijn!

28 Week Zwanger

Zo zit je net in december en zo is het alweer bijna kerst.. De dagen en weken vliegen om. 

We zitten alweer in Lockdown helaas.. dat betekent ook dat de baby winkels dicht zijn helaas. Nu wordt het dingetjes online kopen ipv eerst bekijken in de winkel en daarna pas kopen. Op zich is online kopen geen grote ramp.. Maar ik vind het wel jammer dat ik het nu niet eerst kan bekijken. Gelukkig hebben we al wel bijna alles voor de kleine dus dat scheelt. 

Enigste wat er nog moet gebeuren is een nieuwe vloer in de baby kamer. Gelukkig is die al besteld, dus dat is geregeld. Mijn man kan het gelukkig zelf wel leggen terwijl ik toekijk haha. Daarna wordt het een kwestie van inrichten en dan is alles wel klaar! Maxi cosi hebben we gekocht, kinderstoel hebben we gekocht en een schommelstoel hebben we gekocht. Nu nog een handiger badje en een cosleeper dan hebben we alles wel denk ik. 

Qua school ga ik ook super, Nederlands heb ik helemaal gedaan (ook al de examens) nu alleen nog wachten op Engels en een paar andere vakjes. Maar dat moet te doen zijn voor mijn verlof! Ik heb er alle vertrouwen in gelukkig!

 

Voor nu wens ik jullie allemaal fijne feestdagen! 

26 Week Zwanger

December... We zitten gewoon alweer in december.. De weken en maanden vliegen voorbij, het gaat echt zo snel. December is alweer de laatste maand van deze rare 2020.. Daarna gaan we alweer een nieuw jaar in. Een jaar dat er nog onzeker uit ziet wat betreft COVID-19, maar waar 1 ding sowieso zeker is voor mij en mijn man. Wij zullen in 2021 een dochter rijker zijn, tenzij de kleine denkt van ik kom dit jaar nog.. Maar daar gaan we gewoon niet van uit natuurlijk! Ze moet sowieso minstens nog 10/11 weekjes in de buik blijven, daarna mag ze eruit. 

Gelukkig hebben we praktisch alles al voor de kleine, enigste dingetjes wat ontbreken zijn luxere dingen. Zoals: wip/schommel stoel, een kinderstoeltje en een co-sleeper. Wel hebben wij een wiegje, maar die vind ik te laag voor aan bed. Dan kun je niet terwijl je ligt je kindje naar je toe schuiven.. Dan moet je eerst over het bed hangen en dan je kindje uit de wieg tillen. Maar wat ik al zei, dat zijn wat luxere dingetjes.. Een kinderstoeltje niet zo zeer.. Maar die gebruik je pas met 4/5 maand, tenzij je een stokkestoel hebt. Die heeft opzet stukjes voor newborns.. Maar ik wil niet zo'n stoel.. Geen idee waarom, maar iedereen heeft zo'n ding dus ik wil wat anders.. Als ik 1 zou willen neem ik die wel 2e hands want jeetje die dingen zijn idioot duur.. Een gewone stoel heb je voor €20 en een wat luxere voor €100.. En dan komt de Stokke die zelf al €200 kost plus een opzet stuk van €100 en een verklein deel van geen idee hoe duur.. Dan ben je een fortuin kwijt voor een stoel! Je gebruikt hem wel heel wat jaren.. Maar wat is er mis met een gewone kinderstoel die je tot 3 jaar gebruikt en dan een verhoging op je eigen stoelen? Maar goed zo denk ik er over.. 

Maar ik heb nu genoeg mijn mening geuit haha..  Het is smaken verschillend en ik vind zo'n stoel veel te prijzig. Wel staan ze leuk in de kamer! Vooral omdat ze in verschillende kleuren zijn en ze dan goed bij ieder zijn interieur passen. Oke oke ik hou al op.. ik laat me helemaal gaan hier. Maar als ik zo'n stoel voor goedkoper op de kop kan tikken zal ik m ook zeker aanschaffen, anders niet haha. 

25 Week Zwanger

Wat gaan de weken snel zeg! Ik weet nog wel het moment dat ik er net achter kwam dat ik zwanger was.. Dat test stripje die opeens op kleurde en ik als een idioot snel de digitale test van Clearblue er bij pakte, en die opeens ook zei zwanger! En dan zijn we nu al op het moment dat ik 25 week ben.. De weken vliegen echt voorbij..

Met 24 week had ik een suikertest, en donderdag kreeg ik eindelijk de uitslag! Mijn suiker waarde was helemaal prima! Deze zwangerschap gelukkig geen zwangerschapssuikers! Wat een opluchting, nu hoef ik niet elke dag te prikken en er flink op letten wat ik eet! De baby groeit goed, ik voel me goed en mijn lichaam reageert tot nu toe nog goed! Nu hopen dat het met 35 week ook nog zo is, aangezien met Eléna toen alle hel begon.. 

 

Morgen is het alweer 30 november... Laatste dag van de maand november en de dag dat ik een rekenexamen heb! Nu maak ik me niet heel erg zorgen om het examen.. rekenen telt gelukkig niet mee. Maar goed ook want deze dame kan alles behalve rekenen. Dinsdag heb ik ook een examen deel, gelukkig gaat dat om lezen en luisteren als het goed is. Dat is gewoon een kwestie van goed lezen en luisteren, dat komt vast wel goed.

Verder heb ik aankomende week niks zover ik weet, dus dat wordt heerlijk bezig gaan met school.. Want ook dat moet gebeuren voor dat mijn verlof begint.. 

24 Week Zwanger

Zorgen

Deze week zijn bijna al mijn zorgen weggezakt! We hebben een goed gesprek gehad met het ziekenhuis over mijn bevalling straks en wanneer deze staat ingepland. Door wat we hebben afgesproken ben ik gerustgesteld en kan ik weer wat genieten van het zwanger zijn. Ik had namelijk erg veel vragen in mijn hoofd en dat zat me heel erg dwars.. Gelukkig heeft het ziekenhuis hier naar geluisterd en een prachtig plan opgesteld. Wij weten nu de exacte datum van inleiden, en daar leven wij nu heerlijk naartoe. Alleen mensen in mijn naaste omgeving zullen deze exacte datum te horen krijgen om het zo wat beperkt te houden. Wel zullen jullie af en toe misschien lezen dat het nog zoveel weken duurt bijvoorbeeld.

 

Nona

Deze week zal ik ook weer een suikertest moeten doen, tot de hoop dat ik geen suikers heb. Verder staat deze week weer veel school op de planning en eindelijk de spannende dag dat onze kat Nona eindelijk wordt geholpen. Door al het school en corona gedoe konden we geen geschikte datum vinden, gelukkig is het aankomende week weer iets rustiger en kan ze terecht bij de dierenarts. Dus ook al is het een rustige week, het is wel een spannende week.

 

Stekjes

Zoals een aantal misschien weten ben ik gek op planten, helaas heb ik door onze nieuwe kitten een aantal planten weg moeten doen (20 stuks). Gelukkig heb ik nog wel wat planten die ze met rust laat. Hieronder valt ook de bekende pannenkoekplant. Daar heb ik inmiddels 3 stuks van staan en een hele hoop stekjes! Deze stekjes heb ik te koop staan op mijn website www.goedkopestekjes.nl kijk daar gerust even rond. En misschien dat ik dan binnenkort jouw stekjes mag gaan inpakken en verzenden. Er staat ook een andere plant op waarvan ik stekjes verkoop, deze knip ik gewoon af als iemand deze wil hebben. Ze krijgt erg snel wortels dus het is een gemakkelijke plant. Ook zal ik binnenkort de Monkey Mask weer op mijn site zetten. Daar zijn nu 2 stekjes van in de maak. 

Het kan voorkomen dat je een stekje van de pannenkoek en of de Monkey Mask krijgt die geen wortels heeft, gelukkig creëert deze plant erg snel zijn wortels zodat ik deze wel on geworteld durf op te sturen. 

23 Week Zwanger

Ik heb de 21 week en 22 overgeslagen, ik weet het.. Maar dat komt omdat ik echt heel erg druk bezig ben met school en met examens. Jullie weten dat ik deze opleiding versneld zou gaan doen. Nu ben ik echt tot het punt gekomen dat het ene examen na het andere examen komt, dus kun je na gaan dat ik daar echt heel erg druk mee bezig ben. Nou scheelt het wel dat de opleiding niet lastig is, en ik nergens voor hoef te leren. Maar toch neemt het echt heel wat tijd in beslag.. Voor de vakken waar ik nog geen examen voor heb ben ik heel druk mee bezig zodat ik die ook af heb voor het nieuwe jaar. Een hele opgave en ik neem heel wat hooi op mijn vork dat wel, maar ik wil zo graag alles af krijgen en elke examen gedaan hebben voor dat mijn verlof begint. Het liefst voor de kerstvakantie, maar ik weet niet 100% zeker of dat wel gaat lukken. Je moet het zo zien dat ik heel leer jaar 2 in 4 maand af wil maken inclusief examens. Leer jaar 1 heb ik ook in iets van 4 maand gedaan, maar daar zaten geen examens bij natuurlijk. 

 

Voor de rest gaat de zwangerschap super! De kleine is super druk en ik geniet vol op! De vorige controle was helemaal super, ze bewoog super (wel echt heel erg druk) en haar hartje klopte perfect! Helaas liet ze geen foto van haar zelf maken waar haar oma bij zat.. Ze lag heerlijk eigenwijs met haar gezichtje naar mijn rug toe. Dat eigenwijze heeft ze 100% zeker van haar mama. Het drukke? Dat heeft ze meer van haar papa.

20 Week Zwanger

Yessss we hebben de 20 weken gehaald!!

Gisteren (zondag) waren we weer even bezig in de kinderkamer, we hebben het bedje in elkaar gezet en we hadden van de week de muur sticker binnen gekregen met haar naam. Ik ben zo blij met het eind resultaat!! Ik en mijn man vinden dat het echt super mooi geworden! Wij hadden voor Eléna ook een hele mooie naam sticker, helaas heb ik die dus nooit kunnen gebruiken.. Maar nu we het zo zien met de naam voor deze kleine, was het ook super mooi geworden! Nu hoop ik maar dat de naam sticker lang blijft zitten! Ik heb het via AliExpress gekocht, maar vaak blijven zulke dingentjes wel plakken. 

Vorige week heb ik voor het eerst iets mee gemaakt waar ik niet zo heel blij mee was.. Ik werd midden in de nacht wakker rond 04.00uur, niet omdat ik moest plassen nee hoor de kleine was even de boel flink aan het verbouwen volgens mij.. Ik kon hierdoor gewoon niet in slaap komen.. Het heeft tot 06.00/06.30 uur geduurd tot ze eindelijk weer rustiger was! Rond 07.00 uur moest mijn man er uit en daarna heb ik ook weer even heerlijk verder kunnen slapen! En natuurlijk is het super leuk om de kleine zo te voelen, maar midden in de nacht is het even wat minder..

Maar goed, hier onder zie je het resultaat van de naam sticker! Wel met de naam afgeschermd natuurlijk.

19 Week Zwanger

Ik begin meteen even met een wauw momentje!! Mijn blog is in totaal 12.497 keer gelezen!!!! Dit had ik nooit verwacht! Vorige week was dit bijna 1000 minder... Moet je nagaan dat er dan 1000 mensen in 1 week mijn blog hebben gelezen! Ik keek net naar die cijfers en dacht alleen wauw... dat mijn blog die ik heb gestart puur voor mijn eigen rouw verwerking zo vaak wordt gelezen..! Natuurlijk is mijn blog nu zoveel meer, ik gebruik het nu wekelijks voor updates over mijn zwangerschap nu en om dingetjes even van mijn hart te schrijven die mij bezig houden.. Een soort digitale dagboek kun je het wel gaan noemen. Ik heb er echt heel erg veel aan, het geeft mij rust en ik voel mij vaak gewoon gehoord! En dan niet zo dat ik aandacht wil ofzo maar gewoon omdat het fijn voelt!! Met Eléna werden wij nooit gehoord en vooral van het ziekenhuis niet! Ook oude vrienden en kennissen die er niks om gaven dat wij problemen hadden... En dan zie je dat je blog zo vaak wordt gelezen.. dat geeft heel veel goede gevoelens! 

 

Maar goed genoeg gezeik en gezeur en weet ik veel wat! Ik ben morgen 20 week!! Officieel gezien zou ik dan op de helft zijn van de zwangerschap maar zoals jullie weten ben ik de helft al bijna 2 week voorbij! Maar na 20 week gaat de zwangerschap sneller en begin je je kindje beter te voelen. En kun je beginnen met alles in huis halen en alles inrichten en dat soort dingetjes! De baby kamer is bij ons al over de helft! De muren zijn allemaal wit en de bergen zijn natuurlijk al gemaakt, plus de meubels zijn af. Nu alleen nog inrichten en dan decoreren, en kleertjes verder uitzoeken en rond de 30 week gaan wassen enzo! Wij hebben veel decoratie besteld bij AliExpress en als dat binnen komt kunnen we echt alles gaan decoreren! Ik heb er gewoon heel erg veel zin in!! Qua verven moet alleen de box nog, die wordt namelijk zwart. Zodra die klaar en droog is komt hij in de kamer! Dan kunnen we beginnen met de katten.. De katten mogen natuurlijk niet in de box komen, dus daar moeten we even dingen op gaan verzinnen haha.

 

Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte :) 

18 Week Zwanger

Deze week is een bijzondere week! Deze week heb ik voor het eerst onze kleine meid goed mogen voelen! Ik was al helemaal vergeten hoe bijzonder dat gevoel eigenlijk is! Tot nu toe zijn het nog flinke ploppen die ik voel. Ik vermoed dat ik rond de 20 week haar echt ga voelen schoppen! Of nouja ik hoop het! Mijn placenta ligt vooraan dus het kan zijn dat ik het pas later goed ga voelen! Ik ben allang blij dat ik haar nu al voel! Eléna voelde ik pas rond de 20 week echt goed, dus het is al 2 week eerder! Ik kan niet wachten tot ik onze kleine meid beter ga voelen! 

Terwijl ik dit typ is de kleine heerlijk druk bezig! Ik voel het ene plopje na het andere plopje. Dat geeft toch wel een heel fijn gevoel! Dan weet je ook gewoon dat het allemaal goed zit! 

 

Ook zijn wij nu overgestapt naar het Martini ziekenhuis! Ons eerste indruk was al meteen goed, ze luisterde echt naar ons en besprak onze wensen! Ook nemen ze hier mijn spierziekte echt serieus! Ze vroeg hoe het met mij ging en of ik beperkingen voel in het dagelijks leven, en hoe dit zal gaan zodra de kleine er is! En natuurlijk de vraag hoe ik de bevalling heb ervaren met mijn spierziekte. Gelukkig was alles afgezakt zodra ik de ruggenprik had en kon ik normaal bevallen zonder complicaties.

16 Week Zwanger

Deze week de suikertest gehad, het drankje was echt heel goor!!! Gadver... Proef het nog als ik er aan denk... Gelukkig heb ik het drankje wel binnen kunnen houden! Ik werd niet misselijk en had eigenlijk nergens last van... Ik dacht bij mezelf dat is een slecht teken.. Dat betekent dat mijn lichaam het suiker gewend is... Maar alles behalve dat!!! Mijn suiker waarde was helemaal super !!! Helaas zit daar ook een nadeel aan.. Nu moet ik rond 24 of 26 week weer de test doen.. Ik hoop dat ik de suikertest dan nog zo makkelijk vind, en dat de uitslag heeeel goed is!!! 

Ook heb ik deze week wat bijzonders te melden! Ik heb sinds deze week heel goed de kleine gevoeld! Of nou ja goed? Duidelijke plopjes waarvan 2 hele zachte schopjes die zelfs mijn man aan de buitenkant kon voelen!!! Dat was echt even een heel bijzonder momentje! Ik was dat gevoel alweer helemaal vergeten! Zo bijzonder en speciaal! Ik hoop dat ik haar binnenkort beter mag gaan voelen ondanks dat mijn placenta voor aan ligt.

Ook zijn wij druk bezig in de baby kamer! 1 muur is al half af! Ik ben er echt heel erg blij mee!! Toen het eerste deel af was en we de tape gingen verwijderen, was ik even sprakeloos!!! Zo mooi dat ik er tranen van kreeg!!! Oke hallo hormonen hahaha.... Ik zal ook een foto plaatsen van de muur!! Ik ben natuurlijk ook benieuwd wat jullie er van vinden! Daarom zal ik pol gaan plaatsen!  

Wat vinden jullie van de muur tot nu toe??

Bekijk resultaten

14 Week Zwanger

Ik begin eerst natuurlijk met nog wat van week 13! Het geslacht van de kleine frummel! Een paar zouden het wel hebben gezien op mijn facebook, instagram en of tiktok! Maar wij kunnen met alle vreugde vertellen dat wij een DOCHTERTJE KRIJGEN!!!!!!!!! Wij zijn zo blij!! Mijn man dacht een jongen maar ik wist gewoon al dat het een meisje zou gaan worden!! En ik had gelijk!!! 

Gelukkig hebben we alles al voor een meisje! Dus nu mag ik binnenkort weer alle kleertjes gaan uitzoeken! En geloof me dat zijn er heeeeel veeeeel! 

 

Vandaag heb ik ook weer een controle gehad in het ziekenhuis, alles was weer goed met de kleine frummel! Mooi kloppend hartje weer mogen horen! Mijn bloeddruk was ook helemaal prima!

Over 2 week mag ik weer komen voor een controle en de wel bekende suikertest! Ik heb daar zo geen zin in.. maar goed zal wel moeten haha! Die 2 uur wachten is een hel met dat vieze drankje op... En dan maar hopen dat je niet gaat overgeven... want dan mag je op een andere dag weer opnieuw.. 

En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte!!

13 Week Zwanger

Ja hoor de 13 week begint weer meteen goed.. Duizelig hoofdpijn... heerlijk weer.. In de avond heeft mijn man mijn bloeddruk maar even gemeten.. Jaa hoor veel te hoog!!! 156/80.... Gelijk ziekenhuis gebeld.. Ja hoor kom maar langs dit is niet goed!! Uhm oke shit... Met veel stres weer naar het ziekenhuis... Gelukkig was mijn bloeddruk daar normaal! Wij hebben waarschijnlijk een te kleine band waardoor hij zo hoog meet! Wel hebben we even een hele uitgebreide echo gekregen! Dat was echt even fijn om te zien! Ook heeft ze even stiekem tussen de beentjes gezien en dacht een ......... te zien! 

Wij zeggen natuurlijk nog helemaal niks!! Morgen hebben wij de geslachtsecho en maken het dan in de avond bekend zodra de familie het ook weet! Dus SPANNEND!!!! 

Hieronder staat een leuke pol zodat jullie alvast kunnen gokken op wat het wordt!! Ik ben heel benieuwd naar wat jullie denken!!

Wat denk jij dat het wordt??

Bekijk resultaten

12 Week Zwanger

Jaa, de beroemde 12 weken!!! Helaas niet zonder slag of stoot... alweer.. Ik had deze week alweer bloedverlies... hoe? geen flauw idee.. We mochten gelukkig wel naar het ziekenhuis komen voor controle! En gelukkig was alles ook weer gewoon goed! Ziekenhuis snapte het ook niet.. Misschien weer een gevoelige baarmoedermond? Dat had ik bij Eléna namelijk ook.. 

Als ik ruim na de 12 week weer bloedverlies heb gaan ze mijn baarmoedermond even controleren. Natuurlijk hoop ik dat het niet weer gebeurd! Want bloed zien geeft wel stres. 

 

Verder deze week is het wel goed gegaan! Geen bloed meer gezien gelukkig!!

11 Week Zwanger

Vandaag 24-08-20 ben ik 11 week en 5 dagen zwanger! Ja Ja bijna de beroemde 12 weken!!! Ik ben al zo ontzettend dankbaar dat ik al zo ver ben gekomen met bijna geen problemen! Nouja zaterdag had ik wat problemen... Gelukkig niks ernstigs maar ben wel even goed geschrokken! Ik was namelijk op de wc... Ik heb natuurlijk weer last van obstipatie.. Maar tijdens het afvegen zag ik bloed!!! Ik dacht ach zal wel vanaf de achterkant komen... Ja niet dus... bij de 2e keer afvegen (deze keer voor kant om toch te kijken) Ja hoor roze... SHIT dat is het eerste wat ik dacht... Het zal toch niet.. Ben ik al zo ver en gaat het mis! Wij snel ziekenhuis gebeld, reactie: wacht maar af.... UHHH pardon? Wacht maar af? Tot zo ver het umcg die ons koste wat het kost zou helpen! Gelukkig hadden we een afspraak met verloskundige praktijk Aine! Als ik onzeker of iets wad mochten we hun bellen en zouden hun een controle doen! Zo gezegd zo gedaan! We hadden een vrouw die eigenlijk geen echo's maakt, maar voor ons wou ze dat wel even doen! Hoe lief!! (Wij kennen haar wel, ze heeft mij tijdens Eléna ook super geholpen! Ik noem alleen geen namen zoals jullie weten)  Op de echo zagen we de kleine spruit met een mooi kloppend hartje! Ik was zo opgelucht! Alles was toch gelukkig goed! Sinds zaterdag heb ik geen bloed meer gezien gelukkig!

10 Week Zwanger

Vandaag woensdag 12-08-20 ben ik 10 week zwanger! Ik heb gisteren weer een echo gehad, dat was ook meteen de termijn echo! Ik dacht dat ik 10 week en 1 dag was tijdens de echo maar ik was dus 9 week en 6 dagen! Naja 2 daagjes er af is ook geen ramp natuurlijk! Mijn buik is al heerlijk bol aan het worden, en het kindje groeit als een malle!! Ik ben echt zo gelukkig!! Ik heb niet heel veel kwaaltjes gelukkig, ik heb nu last van hoofdpijn, misselijkheid en pijnlijke borsten! Ookal wordt de misselijkheid minder! Gisteren had ik daar helemaal geen last van maar vandaag dus weer wel.. Achja alles voor het goede doel toch?

8 Week Zwanger

Zoals beloofd zou ik hier mijn zwangerschap verhalen neer zetten! Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dus eindelijk weer zwanger!! Ik ben sinds gisteren (maandag) 8 weekjes zwanger van 1 klein mini wondertje!! 

Ook wil ik uitleggen hoe of wat, aangezien ik de spierziekte MD type 2 heb... (hier een linkje voor meer informatie over de spierziekte. https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/aandoeningen/myotone-dystrofie-type-2 )

Er zijn veel meer sites waar je informatie weg kan halen, maar persoonlijk vind ik deze fijner. 

Het is een zeldzame ziekte die dus niet vaak voorkomt.. Je gaat er niet dood aan gelukkig!! En ik kan er best goed mee leven! We hebben gedacht aan PGD (hulpmiddel om zwanger te worden) Maar het ziekenhuis raadde dit ons af omdat het eigenlijks niet nodig is. 

 

Dus dat achterwege zouden we verder zelf proberen! We zouden wel hulp krijgen met zwanger worden door middel van IUI.. Die afspraak zou in augustus plaats vinden. Maar 2 maand geleden (juni) kwam ik er dus achter dat ik zwanger ben! Dit was een beetje onverwachts omdat we er helemaal niet meer mee bezig waren! Ik was 2 dagen over tijd dus er gingen wel even belletjes rinkelen op dat moment. Ik heb de ochtend daarna maar een testje gedaan..... En ja hoor!! Ik kon mijn geluk niet op en barstte in tranen uit!! 

Nu ben ik dus inmiddels 8 weekjes zwanger naar mijn berekeningen. De eerste echo is ook al geweest, helaas kon ze het termijn niet vast leggen omdat ons gummy beertje (woorden van de verloskundige) nog te klein is en de echo niet scherp genoeg was.. Ook ben ik nu dus doorverwezen naar het ziekenhuis, en heb ik daar 11 augustus een afspraak. Ik ben dan 10 weekjes, en ik hoop dat ik dan weer een echo krijg!

Ik voel mij aardig goed! Ik ben alleen misselijk zodra ik honger krijg en ben voor de rest heel erg moe. Ik heb nog niet echt een craving gevonden, ik weet dat ik zin heb aan zoete dingen.. En zoals een paar dagen geleden moest en zal ik taart hebben... voor de rest heb ik dus nu een bloedhekel aan brood gekregen en eet ik dus alleen crackers.. Augurken ben ik wel nu gaan eten.. echt zo'n typisch zwangerschap dingetje haha.

Maar goed we zullen zien hoe ik mij later voel! Hieronder zien jullie de echo! Ik zeg er wel even bij: Er staat 7 week maar die berekening klopt niet zei de verloskundige. Ik moest er nog maar van uit gaan dat ik 8 week ben. Zoals jullie kunnen zien is de baby nog echt heeeel klein! Ongeveer 1 a 2 cm

Stilte sorry!

Wij hebben laatst iets te horen gekregen waardoor het zwanger worden even op een lager pitje staat.. We zijn er nog wel mee bezig maar niet meer zo intensief dat ik er iets over kan schrijven sorry! Binnenkort zal ik vertellen hoe of wat! Maar wij wachten tot ook wij wat meer weten!

Maart/April 2020 ronde 8 (Ronde 2 na miskraam)

Ronde 8... Vandaag weer starten met clomifeen, en ik was al begonnen met teunisbloem op de dag dat ik ongesteld werd. Deze ronde gebruik ik dus geen ovulatietesten en doen we nu alles op de gok.. Ik hoop dat ik dan op deze manier minder stress krijg. 

Feb/Maart 2020 ronde 7 (Ronde 1 na miskraam)

Ik ben gelukkig snel ongesteld geworden na de miskraam! Dat scheelt weer wachten tot we door kunnen gaan! Deze menstruatie is wel echt extra heftig... Ik verlies erg veel bloed en het doet zoveel pijn.. Ik kan niet wachten tot het stopt en ik weer kan beginnen met de ovulatie testen.

Gelukkig is het na 6 dagen gestopt, en ik ben onlangs ook weer begonnen met ovulatie testen doen! Ik ben heel erg benieuwd hoelang mijn cyclus deze keer is.. Zou het weer gewoon 27 dagen zijn? Of is alles weer in de war? 

Gelukkig heb ik mijn eisprong aardig op tijd gekregen! 1 maart had ik namelijk mijn positieve ovulatie test! En die maandag voelde ik mijn eitje! Dus over 10/11 dagen weten we of het raak was! Heb er even een foto bij gedaan van een positieve ovulatie test! Ik dacht misschien dat mensen die het niet kennen het wel even leuk vinden om het te zien! 

Helaas ben ik 2 dagen te vroeg ongesteld geworden.. We hebben nu besloten dat ik stop met de ovulatie testen.. Het komt zoals het komt! Ik heb hele erge stress verschijnselen, dat is de druppel geweest om nu de natuur haar werk te laten doen.

Jan/Februari 2020 Ronde 6

18/01 En dan zitten we al in ronde 6! Dat is gewoon een half jaar waar we nu in gaan! Een half jaar dat super snel is voorbij gevlogen! Maar oké goed.

Ik ben deze ronde gestart met teunisbloemolie, dat moet ook werken om zwanger te worden! Wie niet waagt wie niet wint natuurlijk! Ik schrok wel om de grootte van die pillen! Ze zijn echt verschrikkelijk groot, ik krijg ze amper door mijn strot heen! En dan ook nog even bedenken dat ik daar 1x daags 2 van moet hebben... Ook slik ik nog steeds de tarwekiemolie, die pilletjes moet ik 3x daags 1 van. Dat vind ik geen ramp want die pilletjes  zijn gewoon mini. En vlak voor dat ik naar bed ga slik ik ook nog de zwangerschap vitamines.. Aan de vitamines zal het dus zeker niet liggen, die heb ik nu wel genoeg! Voor deze ronde heb ik ook een aantal edelstenen die de vruchtbaarheid van een vrouw moeten versterken! Namelijk de Rozekwarts, Chrysopraat, Jade, Carneool en Robijn in Zoisiet. Van een lieve vriendin krijg ik binnen kort ook de maansteen die ik mag lenen tot het raak is! De bedoeling is dat je deze stenen dag en nacht bij je houdt en af en toe even "oplaad". Ik ben benieuwd of het werkt!

23/01 ik heb alweer het laatste pilletje van Clomifeen in genomen, voor de rest alleen nog teunisbloem pilletjes innemen tot ik mijn piek heb gevonden van de ovulatie testen! En dan gaan we daarna over naar tarwekiem! Ik slikte eerst tarwekiem ook zoals je boven hebt gelezen... Maar zoveel pilletjes werd voor mij even te veel! Ik hoop zo dat het allemaal werkt!! 

Nou mijn eisprong is de 30e of 31e geweest! Dus nu slik ik de tarwekiemolie en de vitamines, de teunisbloem mag nu niet meer! Over een kleine 2 week weet ik of alles heeft gewerkt!!! Ik ben zo benieuwd!! Ik houdt jullie op de hoogte! 

Vanochtend een testje gedaan.. 4 dagen voor nod.. en helaas negatief.. Even afwachten nu dus of ik ongesteld ga worden de 13e of dat ik later wel nog positief test.. 

Daar was het dan een klein beetje bloed net voor mijn nod.. Heel raar want het was anders dan het bloeden voor dat ik ongesteld moet worden.. En ja hoor ik was 1 dag overtijd!! Het zal toch niet?? Ik in de ochtend een testje doen samen met mijn man... wachten wachten en nog eens wachten… pff wat is dat kloten zeg, 3 min wachten tot je mag kijken... En JA daar was hij dan!!! Een 2e streepje!!!! Ik kon mijn ogen niet geloven ik was zoooooo blij!!! Eindelijk is het ons gelukt na 6 maanden!!!!!! Maar toen gebeurde het.... zaterdag 15/02 bloed.... Shit nee he aub niet!! Dit kan ik niet aan! Ik snel de verloskundige gebeld, zij heeft mij gerust gesteld omdat weinig bloed nog niks zegt.. Eind van de middag.. ja hoor... Mega veel bloed, en veel krampen!! Ik kon wel door de grond zakken huilen huilen en nog eens huilen!!! Verloskundige weer gebeld, ja die bevestigde het... het kan niet anders dan een miskraam.....! De grond onder mijn voeten zakte weg... Het idee dat je het je ouders ook moet vertellen dat het mis is gegaan terwijl ze gisteren nog zo blij waren dat het was gelukt breekt mij nog meer... Ik ben totaal gebroken, ook al is het nog maar een klein mini vruchtje... het is en blijft toch een kindje!! 2 kindjes verliezen in 6 maand tijd... Het geluk is niet aan mijn zijde, echt totaal niet.. Nu kunnen mensen vinden dat ik heel heftig reageer op zo'n vroege miskraam.. maar alsnog na dat je een volgroeit kindje verliest is dit ook een mega harde klap... Het enigste wat we nou kunnen doen is door gaan... door proberen tot de hoop dat het snel weer raak is en dat het kindje dan wel blijft zitten... 

Januari 2020 Ronde 5 deel 2

1 woord... WAUW! Ik heb in een paar dagen tijd 1319 bezoekers op mijn site gehad! Dit had ik nooit verwacht! Ik had niet eens verwacht dat er überhaupt mensen dit zouden lezen.. ja ik had stiekem gehoopt ongeveer 50 mensen... maar 1319 had ik niet zien aankomen!! Heel erg bedankt dat jullie de moeite hebben genomen dit te lezen! 

 

Het is nu 13/1 over 5 daagjes moet mijn menstruatie starten... hopelijk niet natuurlijk.. maar dat hebben wij niet voor het kiezen natuurlijk! Als deze ronde is mislukt krijg ik van een vriendin (1 van de beste vriendinnen die je je maar kan wensen) een maansteen. Deze steen helpt vrouwen met hun vruchtbaarheid en is ook 1 van de middeltjes die vrouwen veel gebruiken voor problemen met de vruchtbaarheid. De moeite waard natuurlijk om te proberen. Ik heb dan geen problemen met mijn vruchtbaarheid maar hé baat het niet schaadt het niet. 

 

Gisteren naar de Action geweest voor een paar zwangerschapstesten, en natuurlijk ook al getest alleen was het wel met middag urine.. Helaas was de test negatief... Ook voel ik niks geks aan mijn lichaam zoals bij Eléna, ik vermoed dat ik gewoon weer ongesteld ga worden dit weekend... 

Helaas vandaag (17/1) ben ik ongesteld geworden.. op naar ronde 6 die ook half in deze maand valt.

Januari 2020 Ronde 5 deel 1

Deze ronde heb ik gebruik gemaakt van Clomifeen die je gewoon simpel weg online kunt kopen.. Deze pillen heb ik 5 dagen geslikt op cyclus dag 4 tot en met 8. Dit was nog in December, maar wat een krengen deze pillen.. hoofdpijn, misselijkheid en vaak chagrijnig kreeg ik als bijwerking.. Ik ben na mijn menstruatie gestart met ovulatie testen, alleen mijn piek kwam maar niet.. Dus door blijven testen tot we hem vinden! Ik kreeg ook als tip mee om teunisbloem olie te kopen en tarwekiem olie. Dit helpt ook om sneller zwanger te raken, dus natuurlijk haal ik dat dan! Eindelijk is het zo ver ik heb mijn piek gevonden op 3 januari, en wat een knaller! Duidelijk een knallende positieve test! Gelukkig hebben we vaak geklust (lees... elke dag..), dus er zijn genoeg zwemmers die op mijn eitje zitten te wachten! Ook ben ik vanaf toen gestart met de tarwekiemolie pillen die je na je ovulatie kan gaan slikken! (LET OP de teunisbloem mag je alleen VOOR je ovulatie nemen!!!!) Naast deze pillen slik ik natuurlijk ook zwangerschap pillen van de Kruidvat met foliumzuur er in.

December 2019 Ronde 4

Ook deze ronde zijn we bezig geweest met ovulatie testen maar helaas weer geen geluk... ik werd toch gewoon ongesteld helaas... Had het zo gehoopt... ik werd al misselijk maar helaas kwam dat door en griepje die zich kort daarna meldde..

November 2019 Ronde 3

Deze ronde hebben we zonder ovulatie testen gedaan omdat we wisten dat het 23 dagen zou zijn. We hebben genoeg geklust dus daar zou het niet aan liggen. Daar was hij dan de dag dat ik ongesteld moest worden, maar ongesteld werd ik niet! super blij deed ik een testje, maar helaas negatief.. na 3 dagen over tijd te zijn werd ik toch ongesteld..

Oktober 2019 Ronde 2

Deze ronde heb ik ook met ovulatie testen gedaan (voor de mensen die niet weten wat het is, ovulatie testen meten je LH hormoon zodra deze hoog is spregen we over een piek. Die zie je op de test als knallend positief. Dit is het moment dat je eisprong tussen de 24  en 36 uur komt.) Na een aantal dagen had ik weer een piek! Deze keer gingen we inderdaad uit van 23 dagen. Helaas is deze ronde ook mislukt..

September 2019 Ronde 1

Deze ronde ging helaas mis.. Ik hield mijn oude cyclus aan van 28 dagen alleen wat bleek nou, deze cyclus duurde maar 23 dagen.. Dus ik schrok toen ik zag dat mijn ovulatie test al zo snel positief was.. Of te wel wij hadden niet genoeg geklust omdat we het niet wisten.. Dus zoals wij al verwachtte is deze ronde ook mislukt..

De eerste rondes zijn snel geschreven.. 

Rating: 3 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.